Cveće u kosi mlade

Do sada smo se susretali sa najrazličitijim primenama cveća, pisali smo vam o tome. Ono gde nismo ni malčice zagrebali jeste korišćenje svežeg cveća u modnim trendovima, odnosno u modnim asesoarima.

Pored cvetnih detalja koji su našli primenu i već postali tradicija na venčanjima i proslavama (narukvice, kićenje gostiju i sl.) cveće kao modni detalj/dodatak je sve popularnije. Najveću popularnost uživa kao modni asesoar za kosu – cveće u kosi. Naročito u letnjem periodu, možemo primetiti sve veći broj pripadnica lepšeg pola sa upravo ovakvim dodacima. Najčešće se nosi kao rajf ili kruna, a može biti i kao šnalica, traka, gumica za rep.

Cveće koje je pogodno za ovakvu vrstu ukrasa jeste ono koje može dugo da stoji bez vode, ono koje uspeva da ostane sveže i krasi frizuru baš onoliko dugo koliko je potrebno – do par sati.

Cveće u kosi neveste

Decora tim može ispuniti svaku Vašu želju vezanu za ove neobične ukrase za kosu. Odaberite najlepše pupoljke, grančice ili cvetove od sledećih biljaka:

1. Lizijantus

Reč je o veoma zastupljenom cvetu u raznim vrstama dekoracija. Dugotrajan je i sa jedne grane može izrasti više stabljika sa cvetovima neverovatnih boja. Ukoliko Lizijantus odaberete, ostaće dugo svež i čvrst u vašoj kosi. Pogledajte neke od buketa koji sadrže Lizijantus ovde.

2. Hiperikum

Dekorativne bobice koje se mogu pronaći u više različitih boja, preko zelene sve do crvene. Cvet je zlatno žute boje. Bobice se dosta primenjuju u aranžiranju buketa, pogledajte ovde.

3. Alstromerija

Ovaj primerak cveta nam dolazi u gotovo svim bojama. Može biti nežan ili energičan, u zavisnosti da li izaberete belu ili crvenu boju. Dosta se primenjuje u dekoracijama venčanja, gotovo da ne postoji budermajer bez njega. Pogledajte neke od aranžmana i buketa ovde.

4. Alijum

Alijum je biljka koja nam stiže iz iste familije biljaka kojoj pripada i luk. Cvet je ovalnog do okruglog oblika veličanstvene ljubičaste boje. Uglavnom cveta leti i cvet se jako dugo zadržava. Za manje cvetne dekoracije, poput ove za kosu, koristite mini alijum i to samo po jedan komad.

Pogledajte božanstveni buket koji sadrži obe vrste alijuma ovde.

5. Ruže – nezaobilazne i romantične, naročito u kosi. Najbolji izbor ćete napraviti ako pogledate sve vrste ruža u našem delu rezano cveće.

 

Korpa

placanje
placanje placanje
placanje
placanjeplacanjeplacanje

Ulogujte se