Amsterdamski kanali

Glavni grad zemlje cveća (prvenstveno lala) i vetrenjača oduvek je privlačio pažnju svojim raznovrsnim sadržajima. Amsterdam zaista može pružiti toliko toga, a mi, veliki ljubitelji cveća smo mu zahvalni upravo na tom cvetnom raskošju i mogućnosti nabavke i dopreme istog u naše krajeve.

Iz velike ljubavi i zahvalnosti prema ovoj popularnoj destinaciji spremili smo za Vas listu od pet stari koje morate uraditi/videti u Amsterdamu, bilo da se nađete turistički ili poslovno!

1. Posetiti muzej Van Gogh-a.

Neverovatan život ovog umetnika izazvaće u vama razna osećanja. Muzej je veoma prostran i svetao, gužvu nećete osetiti. Moći ćete spokojno da uživate u njegovim bezvremenskim delima. Motiv jedne od najpoznatijih slika jesu upravo Suncokreti.

2. Kupiti buket cveća na cvetnom trgu – Bloemenmarkt

Velika cvetna pijaca gde možete naći neobične cvetne primerke. Posebna je po tome što je to jedina plutajuća cvetna pijaca na svetu.

Pijaca lala

3. Voziti se u gondoli kroz Amsterdamske kanale

U Amsterdamu se nalazi veliki broj kanala, najviše njih se proteže kroz sam centar. Ukupna dužina svih kanala je preko 100 kilometara, sa više od 150 mostova. Kakanali su napravljeni planski I danas se koriste kao glavno sredstvo transporta kroz grad. Odličan su način da upoznate I vidite grad iz drugog ugla.

4. Proći krug biciklom kroz Vondel park

Najpopularniji park u glavnom gradu Holandije nudi izbor za svakog. Čitanje knjige na travi, lagano trčanje u vidu rekreacije ili ispijanje kafe u jednom od “pod konac” sređenih restorana sa raskošnim baštama. Ovaj park poseti preko 10 miliona ljudi godišnje.

Vondel park

5. Provesti dan na polju lala i vetrenjača – Holandija unutrašnjost

Unutrašnjost Holandije ispunjavaju prelepa sela sa poljima prekrivenim tulipanima u svim bojama. Najlepša polja nalaze se na samo par minuta vožnje of Amsterdama. Na primer, FloraHolland je najveća svetska aukcija cveća smeštena u Aalsmeeru, na samo 30 minuta od Amsterdama. Upravo ovo mesto koriste cvećari širom sveta za nabavku najlepšeg i najmirisnijeg cveća.

Lale i vetrenjače

Korpa

placanje
placanje placanje
placanje
placanjeplacanjeplacanje

Ulogujte se