Dekoracija lalama

Dekoracija doma uz pomoć lala

Druga polovina aprila, proleće je i dalje tu (barem kalendarski), a uskršnji praznici iza nas. Razdragane zeke, pilići i raskošno uskršnje šarenilo je uredno spakovano u onaj najudaljeniji kutak ormara da strpljivo čeka narednu godinu. A naš životni prostor je ostao nekako pust i hladan (naročito uz zvuke dosadne kiše koja nas ovih dana obasipa). Kako uneti topline i vedrine u dom u ovom aprilskom sivilu?! Sledi par saveta za vas, uživajte!

Lale uz kafu

Rano ujutru, dok kiša lagano rominja skuvajte sebi kafu i sedite u Vama najomiljeniji deo stana. Ponesite sa sobom još slatkiš koji vam se nađe pri ruci i nekoliko svežih lala. Uživajte u pogledu kroz prozor, opijeni mirisom kafe i lepotom lala. Čak i ako napolju nije sunce u Vašoj glavi će sijati.

Dekoracija lalama

 

Lale kao osveženje u dnevnoj sobi

Uzmite jednu veću staklenu posudu (ukrasnu), napunite je vodom do pola i zatim u nju stavite lale na sledeći način: ukoliko je posuda duboka i široka – lale stavljajte spiralno u nju, jednu po jednu (dobićete izgled kao na fotografiji ispod). Ukoliko je vaza/posuda šira, a plića uzmite samo latice od lala i stavite ih da nežno plutaju po vodi. Dodatno – vodu možete blago obojiti vodenim bojama ili bojama koje se koriste u spremanju hrane. Boja vode neka bude svetlija od boje lala, dobićete prelep aranžman.

Aranžman lale na stolu

Dekoracija na trpezarijskom stolu

Postavite sto i tanjire za ručak. Na svaki tanjir uz pribor za jelo i salvetu dodajte i po jednu lalu. Sve zajedno uvežite mašnicom, bilo satenskom, bilo papirnom. Naravno, na sredinu stola postavite vazu sa još nekoliko lala iste boje. Ukućani i gosti će biti očarani.

Aranžman sa lalama

Tradicionalan način

Ukoliko Vam naši predlozi nisu primenljivi u ovom momentu, uvek možete buket lala aranžirati na tradicionalan način. Nema tih tmurnih oblaka koje one neće oterati. Ne zaboravite da ih kupite u pupoljku kako bi Vam što duže krasile dom. Posetite naš sajt i izaberite boju koja vam se dopada. Vršimo isporuku cveća na adresu koju god poželite.

Dok uživate u čarobnim cvetnim prizorima, zabeležite i neku fotografiju, a zatim podelite na društvenim mrežama. Čekamo Vas na facebook-u i instagram-u.
Da nam se sunce što pre vrati!

Korpa

placanje
placanje placanje
placanje
placanjeplacanjeplacanje

Ulogujte se