Aranžman u obliku broja

Potrebno Vam je nešto drugačije za dečiji rođendan? Ili možda Vaš rođendan? Možda želite nesvakidašnju proslavu godišnjice? Brojevi od prirodnog cveća su definitivno nešto što ostavlja utisak.

Ne možemo poreći da brojevi nisu bitni, kako u svakodnevnom životu tako i u simbolici. Zbog toga se posebna pažnja obraća na broj cvetova koji se nalaze u buketu. U numerologiji se posebno značenje vezuje za brojeve. Pa tako se u Zapadnoj kulturi broj 13 smatra baksuznim, a u kineskoj kulturi broj 4 znači smrt.

Brojevi od prirodnog sezonskog cveća

Brojevi od prirodnog cveća mogu biti savršen dodatak Vašem događaju. Moguće ih je napraviti u određenim veličinama. Izrađuju se od sezonskog cveća, i možete izabrati sami kombinaciju cveća.

Najčešće se koriste za dečije rođendane, godišnjice, venčanja i slično.

Koliko cvetova želite u buketu zavisi od Vas. Ne zaboravite da brojevi od prirodnog cveća imaju značenje. Zato vodite računa koju poruku želite da pošaljete osobi kojoj šaljete cveće. Primer jednog broj aranžmana možete videti na OVDE.

Brojevi od cvećaZnačenje brojeva

Broj cvetova u jednom buketu ima svoje značenje, pa tako:

Jedan – označava početak ljubavne veze, da ste nekome jedini, najvažniji; veoma moćna izjava ljubavi.

Dva – nečija ste srodna duša, pravi partneri.

Tri – ovaj broj označava plodnost i neko Vam daje poruku da je spreman za vezivanje i osnivanje porodice.

Pet – označava avanturu.

Sedam – magični broj snova, broj fantazije i poručujete nekome da ste zaljubljeni u njega

Devet – nekome ste vrlo važna osoba i želi da bude sa Vama zauvek

Deset – savršeni ste

Jedanaest – ti si moje blago

Petnaest – žao mi je

Dvadeset – veruj mi, iskren sam s tobom

Dvadeset i četiri – stalno si mi u mislima

Dvadeset i pet – čestitam

Pedeset – naša ljubav je jaka

Devedeset i devet – voleću te do kraja života

Sto – potpuno sam ti posvećen

Sto i jedan – ti si jedna i jedina

Sto i osam – hoćeš se udati za mene

Tri stotine šezdeset i pet – želim svaki dan da budem sa tobom

Devet stotina devedeset i devet – voleću te dok sam živ

Hiljadu i jedan – naša ljubav je večna

Kombinacija cveća u brojevima od prirodnog cveća

Kombinacije vrsta cveća i boja koje možete staviti u jedan buket su zaista neverovatne. Ne postoje nikakva posebna pravila kojih se morate pridržavati.

Cveće možete razvrstati po boji i u odnosu na to dati akcenat na njihovo značenje. Naravno, uvek vodite računa o kojem se bitnom događaju radi, jer svaka boja ima drugo značenje.

Ruža je cveće koje je možda među najtraženijima. Daju poseban pečat svakom buketu. Širok je dijapazon boja ovog cveta i sve su podjednako lepe. Crvene simbolišu strast, bele čednost i iskrenost, žute sa jedne strane su simbol veselja a sa druge ljubomore, narandžaste simbolišu žudnju, ljubičaste posebnost.

Ljiljan se često koristi u dekoracijama za svadbe jer po narodnom verovanju simbolizuje biranje voljenog bića. Dolazi u nekoliko vrsta i sve su neverovatnih boja. Sa bilo kojom biljkom da ga iskombinujete u aranžmanu izgledaće predivno.

Magnolija je predivna biljka koja u brojevima od prirodnog cveća može zauzimati centralno mesto. I sam pogled na cvet Vam govori da je simbol dostojanstva i otmenosti. Za magnoliju se vežu razne narodne priče a jedna kaže da onaj ko Vam je pokloni je neveran.

Lala ( Tulipan ) je prolećna biljka koju je mnogi uzgajaju u vrtovima. Postoji nekoliko boja ovog divnog cveta. Simboliše ponos i slavu.

Gladiole se ne sreću baš tako često u aranžmanima, ali su kao i prethodno cveće prosto divne. Označavaju ljupkost ali I jačinu karaktera.

Božur možete naći u nekoliko boja i sve se koriste za predivne bukete. Bogat cvet ove biljke daje poseban karakter aranžmanima. Simboliše čast i bogatstvo ali i srećan brak.

Postoji još puno vrsta sezonskog cveća koje možete kombinovati i napraviti brojeve. Svi ti brojevi od sezonskog cveća imaju jedan cilj a to je da obradujete nekoga. Nekada Vam za to i nije potreban poseban razlog. Cveće svakoga učini bar na momenat srećnim i onu krivu linuju razvuče u osmeh. A to je i bila poenta, zar ne?!

Korpa

placanje
placanje placanje
placanje
placanjeplacanjeplacanje

Ulogujte se