Krsna slava

U susret Đurđevdanu – kako izabrati poklon za slavu

Jedan od najvećih srpskih običaja jeste proslava krsne slave. Tradicija nalaže da se na slavu ne poziva i da se za poklon domaćinu nose vino, čokolada i cveće. Napravili smo za Vas kratko obrazloženje za svaki od navedenih poklona, kao i par dobitnih kombinacija sa kojima nikako nećete pogrešiti.

Vino

Smatra se da vino simboliše slavlje, posebno crveno koje ima i religijsku simboliku. Ipak, nemojte nužno nositi sortu crvenog vina. Pre izbora, razmislite šta domaćin voli, a šta vole njegovi ukućani. Da li je to belo, crveno ili roze, kao i da li su ljubitelji dezertnih ili suvih vina.

Čokolada

Ukoliko u kući koja slavi ima dece ili mlađih članova, čokolada ili neki konditorski proizvod je obavezan deo poklona. Naravno, čokoladu vole i odrasli. U tom slučaju možete odabrati crnu čokoladu, sa većim procentom kakao delova. U zavisnosti od izbora vina poželjno je odabrati i čokoladu.

Cveće

Ukoliko ništa od gore navedenog ne stignete da kupite, bez cveća se ne pojavljujte! Svaka kuća koja slavi ima vrednu domaćicu, a kako drugačije nagraditi i veličati njen trud nego cvećem. Cveće cveću! Naravno i ovde je asortiman ogroman, počevši od rezanog sveća, preko raznog saksijskog, sve do luksuznih aranžmana oplemenjenjih sa prethodno navedene dve kategorije (vino i slatkiš). Nemojte se mučiti i opterećivati misli kombinacijama i izborom, dođite kod nas da mi to odradimo za Vas. Predstavljamo Vam nepogrešive kombinacije:

1. Crveno vino, bombonjera i buket rezanog cveća.

2. 3 u 1 korpica sa vinom, mini ružama i ferrero kuglicama.

3. Saksijsko cveće uz flašu roze vina. Izaberite kalanhoju, odlično će se slagati uz vedre majske dane.

4. Bašticu cveća napravljenu u staklenoj posudi ukrašenu dekorativnim peskom. Veoma odmeren i dugotrajan poklon.

5. Belo vino u kombinaciji sa orhidejama. Orhideje mogu biti u buketu ili u saksiji. Za luksuzniji i dugotrajniji poklon izaberite saksijsku orhideju.

Poklon za Krsnu slavu

Nećete pogrešiti šta god da odaberete ukoliko je od srca i sa ljubavlju. Sveti Georgije (Đurđevdan – 6. maj) je druga najzastupljenija slava u našoj zemlji.

Svima koji slave želimo mir i sreću. Srećna slava!

Korpa

placanje
placanje placanje
placanje
placanjeplacanjeplacanje

Ulogujte se