Bidermajer 2

Nastavljamo sa našim svadbenim serijalom – sledeća tema nam je bidermajer.

Iako ga mlada drži samo određeni deo svadbe ili venčanja ovaj buket predstavlja veoma važan element njenog kompletnog izgleda. Bidermajer učestvuje u fotografisanju, bitan je deo mladinog prvog pojavljivanja pred gostima i najzad glavni je akter običaja zvanog “bacanje bidermajera”. Ovaj običaj ima simboliku prenošenja sreće na devojku koja ga uhvati.

Venčani buket (bidermajer) odaberite najpre prema svom karakteru, zatim prema venčanici/haljini/kompletnom “outfit”-u i naravno prema dekoraciji kompletnog događaja.
Pored tradicionalnih buketa loptastog oblika od ruža (raznih boja) i gipsofile, mlade se sve češće odlučuju za unikatne bidermajere pravljene po njihovom izboru i cveća i samog oblika.

Šta je sada u modi…

Poslednji trendovi akcentuju takozvane “messy” bidermajere. Oni podrazumevaju neuredan oblik samog buketa, sa puno zelenila. Za njega se biraju cvetovi i biljke nejednakih dužina kako bi se dobio taj neobavezan izgled. Ako želite ovakav bidermajer u njega stavite gipsofilu, zeleni hiperikum, orijentalni ljiljan, lizijantus, alstromerije.

Kaskadni bidermajer

Ukoliko volite elegantan, a opet neobičan buket, odaberite kale ili orhideje.

Bidermajer od orhijdeja

Takođe jedan od sve zastupljenijih trendova jeste bidermajer od poljskog cveća. On se izuzetno uklapa uz venčanja koja se odvijaju na “outdoor” lokacijama. (sve o ovoj vrsti venčanja pišemo Vam u nekom o narednih tekstova, ostanite uz nas)! Za ovakvu vrstu bidermajera odaberite sledeće primerke: sezonsko cveće, hajdučku travu raznih boja, suncokrete, gerbere, razne vrste cveća koje su u pupoljku.

Bidermajer sa suncokretima

Ne zaboravite da se na buket mogu dodati i razni dekorativni detalji poput cirkona, perlica, mašni, ukrasnih leptira i slično. Pustite mašti na volju i napravite Vaš buket iz snova.
Kad sumiramo sve, odabir bidermajera treba da predstavlja uživanje i poseban doživljaj. Bilo da ste tradicionalna ili moderna mlada, dođite kod nas. Zajedno pravimo čuda.

Poljubac za sve mlade!

Korpa

placanje
placanje placanje
placanje
placanjeplacanjeplacanje

Ulogujte se