Aranžman ranunkulus i kranfil

Darivati treba i sa i bez povoda, a poklonu se u zube ne gleda, kako kaže poslovica.

Ipak, ono što će sasvim sigurno oduševiti svaku pripadnicu lepšeg pola u baš svakoj prilici (ili bez prile) jesu cvetni aranžmani.

I ovde je veoma bitno da pratite trendove, pa tako za Vas izdvajamo koji su to cvetni aranžmani trenutno najtraženiji, najmoderniji i najpopularniji, po preporuci naših cvećara.

 

Retro cvetni aranžmani

Aranžman retro

Izuzetno neobični i sa nežnim duhom, cvetni aranžmani u retro stilu postaju sve dominantniji kada je poklanjanje u pitanju.

Tome treba najpre zahvaliti prodoru vintidž stila u sve sfere – od opremanja doma do odevanja, od dizajnerskih predloga do modne scene. Razlog je sasvim jednostavan: retro prenosi poruku o najtananijim emocijama, bez obzira na to da li se cvetni aranžmani poklanjaju partnerki, članu porodice ili poslovnoj saradnici.

Retro cvetni aranžmani okarakterisani su pastelnim, nežnim bojama cveća, i uglavnom su u pitanju buketi ili druge forme od različitih vrsta cvetova, dekorisanih zelenilom.

Ovakvi cvetni aranžmani nipošto se ne zatiču u celofanu, već prosto vezani kanapom ili užetom, ili pak u vazama koje deluju kao stare i pohabane. Druga opcija je njihovo postavljanje u šoljice sa vintidž dekoracijama, poput onih u viktorijanskom stilu. Tada su uglavnom u pitanju manji buketi sa skraćenim stabljikama.

 

Romantični cvetni aranžmani

Aranžman slova

Romantika može biti ključni povod za darivanje, te bi osećanja onoga ko daruje cvetni aranžmani trebalo da prenesu kako izborom cveća, tako i svojom formom.

Tu se najpre misli na oblike srca od cveća, u raznim veličinama i sa različitim dodacima. To mogu biti cvetni aranžmani manjih formi, u pletenim korpicama, gde je cveće položeno u obliku srca, ili pak u vidu buketa sa mnogo zelenila, gde se sami cvetovi postavljaju uspravno, ali tako da krunice formiraju ovaj najromantičniji oblik.

Kada su u pitanju romantični cvetni aranžmani, sve boje su dozvoljene.

 

Neobični detalji i inspirativne forme

Poklon u kutiji s ružama

Ako se cvetni aranžmani daruju osobi koja je kreativna i voli nešto neobičnije oblike, onda su cvetni aranžmani sa raznim detaljima pun pogodak. Trenutno su veoma trendi cvetni aranžmani od crvenih ili belih lala postavljeni u providne saksije (od stakla ili plastike, ali samo da su prozirne), koje su, sa druge strane, ispunjenje perlama u istoj boji do samog vrha. Ovakvi cvetni aranžmani se u formi buketa „zabadaju“ u ovakvu podlogu.

Druga opcija su cvetni aranžmani koji i sami čine formu paketa, odnosno poklona. Oni mogu biti u obliku kocke ili kvadra, povezani mašnom, odnosno lopte, sa dodacima čipke i tila.

 

Cveće uz druge poklone

 

Na samom kraju, više nije toliko moderno poklanjati samo cveće, te cvetni aranžmani mogu biti praćeni i drugim poklonima.

Tu se najpre misli da se cvetni aranžmani mogu veoma vešto i originalno zapakovati sa bomobnjerama, čokoladicama, plišanim igračkama, knjigom ili čak šampanjcem sa dve čaše. Tako poklon može i dalje predstavljati jednu celinu, istovremeno „začinjen“ bojama i mirisom cveća.

Ovakvi cvetni aranžmani mogu doći u formi paketa pakovanog u providne folije ili providne vaze (staklene ili plastične), koje su do vrha ispunjene drugim poklonom (recimo, slatkišima) ili je u njih smešten zapakovan drugi dar.

 

Korpa

placanje
placanje placanje
placanje
placanjeplacanjeplacanje

Ulogujte se