Najlepši parkovi sveta

Čudesni parkovi – Najlepše botaničke bašte sveta!

Gotovo da smo već zakoračili u leto, sudeći po temperaturama i odevnim kombinacijama zastupljenim ovih dana. Sve se šareni i obiluje letnjim bojama i dezenima. Da ne poverujete kakva tek letnja cvetna šarenila možete pronaći u parkovima i botaničkim baštama širom sveta. Pogledajte najlepše i najneverovatnije parkove sveta. Slike govore više od reči.

Lista top 5 najlepših cvatnih oaza u svetu:

1.Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle bašta

Ova čudesna bašta (kako i sam naziv kaže) predstavlja pravu umetnost. Jedinstvena je po svojim oblicima napravljenim od biljaka i jedna je od zaista posebnih u celom svetu. Neverovatni prizori boja, veličina i oblika ostavljaju jak i moćan utisak. Uostalom, kao i sve ostalo što nam dolazi iz ovog grada raskoši i bogatstva, zar ne?!

2. Keukenhof Gardens – Liesse

Keukenhof park

Keukenhof – jedan od najlepših Evropskih parkova nalazi se u malenom mestu na jugu Holandije. Pogađate da su najzastupljenije cveće upravo lale. Raskoš u bojama i mirisima uz pogled na, takođe veoma poznate, Holandske vetrenjače.

3. Hitachi Seaside Park

Selimo u Aziju, ovog puta u Japan. Hitachi park se prostire na preko 190 hektara zemlje koja je pokrivena cvetovima gotovo cele godine.

Hitachi park

4. Nong Nooch Tropical Garden – Pattaya

Ostajemo na Azijskom tlu, ali u nešto egzotičnijoj bašti. Palme, bonsai, kaktusi i orhideje grupisani na način da prave potpunu simetriju duž celog parka. Ako dodate i jezero za ribolov, kao i slonove, znate da ste na Tajlandu. Nong Nooch je najlepša botanička bašta ovog azijskog poluostrva.

Nong Nooch Tropical bašta

5. Butchart Garden, Brentwood Bay

Butchart bašta

Neverovatan Butchart park, smešten na tlu Kanade nastao je kao rezultat ljubavi i rada porodice Butchart još u ranim 1900. godinama. Danas kroz njega prodefiluje godišnje preko million posetilaca, dok se u njemu uzgaja oko 900 različitih cvetnih primeraka.

Korpa

placanje
placanje placanje
placanje
placanjeplacanjeplacanje

Ulogujte se